Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η απόφαση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να επεκτείνει τη «μαύρη λίστα» με τις κινεζικές εταιρείες που κατά τις ΗΠΑ έχουν δεσμούς με τον κινεζικό στρατό επιβαρύνει το κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι ενδείξεις σταθεροποίησης της αμερικανικής οικονομίας εγείρουν ανησυχίες για υψηλότερο πληθωρισμό και για το ενδεχόμενο η Fed να αποσύρει νωρίτερα το πρόγραμμα τόνωσης.

Επιβαρυντικά λειτούργησε και η απόφαση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να επεκτείνει τη «μαύρη λίστα» με τις κινεζικές εταιρείες που κατά τις ΗΠΑ έχουν δεσμούς με τον κινεζικό στρατό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% και κατά 0,4% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.941 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,21% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.590 μονάδες, κατά 0,47% ο CSI στις 5.280 μονάδες και κατά 0,43% ο ASX στις 7.543 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,21% στις 3.240 μονάδες και κατά 0,45% ο Hang Seng στις 28.841 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v