Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι σινοαμερικανικές εμπορικές εντάσεις επανέρχονται στο προσκήνιο, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό. Καλύτερα από το αναμενόμενο ήταν τελικά τα στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία το α' τρίμηνο.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας δεν κατάφεραν να κρατήσουν σε θετικό πεδίο τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό της Κίνας και των ΗΠΑ, αλλά και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Πιέσεις δέχεται η Κίνα καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών εντάσεων.

Νωρίτερα σήμερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα αναθεωρημένα στοιχεία για την οικονομία της το α’ τρίμηνο, η οποία συρρικνώθηκε κατά 3,9%, έναντι του 5,1% που ήταν η αρχική εκτίμηση και του 4,8% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,26% και κατά 0,21% ο Nikkei του Τόκιο στις 28.956 μονάδες.

Πτώση 0,87% κατέγραφε ο Shanghai Composite στις 3.568 μονάδες, 1,25% ο CSI στις 5.211 μονάδες, 0,16% ο Kospi στις 3.246 μονάδες και 0,34% ο Hang Seng στις 28.690 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύονταν κατά 0,23% στις 7.548 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v