Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεων συνέχεια στην Ασία στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed. Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ανακοινώσεις της Fed περί αυξήσεων επιτοκίων το 2023 να συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα.

Όπως σημειώνει το Reuters, αν και τα μηνύματα της Fed έδειξαν πως δεν υπάρξει κάποιο ξεκάθαρο τέλος των μέτρων υποστηρικτικής πολιτικής όπως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ωστόσο τα σινιάλα για ταχύτερες του αναμενόμενου αυξήσεις επιτοκίων δείχνουν τις ανησυχίες της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό, καθώς η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία της Covid-19.

Νωρίτερα σήμερα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική καθώς και μια παράταση της διάρκειας του προγράμματος ανακούφισης από την πανδημία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει οριακά αρνητικό πρόσημο στις 29.013 μονάδες.

Απώλειες 0,54% για τον Shanghai Composite στις 3.506 μονάδες και 0,54% για τον CSI στις 5.075 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,27% στις 3.273 μονάδες, κατά 0,38% ο ASX στις 7.629 μονάδες και κατά 0,48% ο Hang Seng στις 28.700 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v