Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα σε Fed και Κίνα

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Fed, ενώ στο επίκεντρο επανέρχονται οι εντάσεις της Κίνας με τη Δύση.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις όποιες νύξεις για αλλαγή στάσης από τη Fed, ενώ αναμένουν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας.

Στο επίκεντρο επανέρχονται και οι εντάσεις της Κίνας με τη Δύση, μετά και το ανακοινωθέν των G7 που επέπληξαν το Πεκίνο για μια σειρά ζητημάτων, με την Κίνα να μιλά για κατάφωρη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 49,6% τον Μάιο σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 51,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,25% και κατά 0,49% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 29.297 μονάδες.

Πτώση 1,15% για τον Shanghai Composite στις 3.515 μονάδες, 1,63% για τον CSI στις 5.082 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,55% ο Hang Seng στις 28.481 μονάδες, ο δείκτης ASX σταθεροποιείται στις 7.633 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,61% στις 3.278 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v