Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι κινεζικές μετοχές κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες, εν μέσω εικασιών πως η κεντρική τράπεζα της Κίνας ίσως αρχίσει να περιορίζει τη νομισματική της πολιτική, ενώ εκτιμάται πως το κλίμα επηρεάστηκε αρνητικά και από την προειδοποίηση που έστειλε ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping στις ξένες δυνάμεις.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στις ΗΠΑ και τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα για την απασχόληση.

Οι κινεζικές μετοχές κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες, εν μέσω εικασιών πως η κεντρική τράπεζα της Κίνας ίσως αρχίσει να περιορίζει τη νομισματική της πολιτική, ενώ εκτιμάται πως το κλίμα επηρεάστηκε αρνητικά και από την προειδοποίηση που έστειλε ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping στις ξένες δυνάμεις πως «θα σπάσει το κεφάλι» όποιων προσπαθήσουν να εκφοβίσουν την Κίνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχυόταν κατά 0,25% στις 28.779 μονάδες.

Πτώση 1,7% για τον Shanghai Composite στις 3.527 μονάδες, 2,5% για τον CSI στις 5.098 μονάδες και 1,57% για τον Hang Seng στις 28.377 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi σταθεροποιείται στις 3.282 μονάδες και ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,5% στις 7.579 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v