Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Τα βελτιωμένα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη παγκοσμίως να ενισχύουν την αισιοδοξία για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης. "Κατέβασε ταχύτητα" ο PMI μεταποίησης στην Κίνα.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα βελτιωμένα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη παγκοσμίως να ενισχύουν την αισιοδοξία για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης της Κίνας, που αυξήθηκε αλλά με βραδύτερο ρυθμό των Ιούνιο, λόγω της νέας έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στη μεγάλη εξαγωγική επαρχεία Guangdong. Ο δείκτης υποχώρησε στις 50,9 μονάδες τον Ιούνιο από 51 τον προηγούμενο μήνα.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ, όπου την Παρασκευή ανακοινώνονται στοιχεία για την απασχόληση, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πολιτική της Fed.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται οριακά υψηλότερα στις 28.825 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,41% ο Shanghai Composite στις 3.588 μονάδες, κατά 0,6% ο CSI στις 5.221 μονάδες, ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,5% στις 3.301 μονάδες και κατά 0,5% ο ASX στις 7.603 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng κινείται σε οριακά αρνητικό έδαφος στις 28.961 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v