Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ρεκόρ του S&P δίνει ώθηση στις ασιατικές αγορές

Ο Biden εξασφάλισε δικομματική συμφωνία για τις υποδομές, που εκτιμάται πως θα επεκτείνει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. "Πράσινο φως" για την IPO της XPeng. Έδιωξαν τον πρόεδρο του ΔΣ οι μέτοχοι της Toshiba.

Το χθεσινό ρεκόρ για τον S&P μετά τη συμφωνία που εξασφάλισε ο Joe Biden για τις υποδομές, δίνει ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Όπως σημειώνει το Reuters, για να εξασφαλίσει τη δικομματική συμφωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος έπρεπε να θυσιάσει κάποιες από τις αρχικές του φιλοδοξείς για τα σχολεία, την κλιματική αλλαγή και τη στήριξη των γονέων, καθώς και τις αυξήσεις φόρων για τους πλούσιους και τις επιχειρηματικούς ομίλους. Αλλά οι επενδυτές εκτιμούν πως η συμφωνία αυτή θα επεκτείνει την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Από το εταιρικό μέτωπο, η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων XPeng ανακοίνωσε την έναρξη αρχικής δημόσιας προσφοράς στο Χονγκ Κονγκ, καθώς πήρε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει.

Στην Ιαπωνία, οι μέτοχοι της Toshiba ψήφισαν να αποχωρήσει ο πρόεδρος του ΔΣ και ένας άλλος διευθυντής. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία βρέθηκε πως συνεργάστηκε με την ιαπωνική κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει τα συμφέροντα ξένων επενδυτών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8% και κατά 0,6% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 29.050 μονάδες.

Κέρδη 1,19% για τον Shanghai Composite στις 3.608 μονάδες, 1,7% για τον CSI στις 5.243 μονάδες, 0,44% για τον Kospi στις 3.300 μονάδες, 1,35% για τον Hang Seng στις 29.276 μονάδες και 0,52% για τον ASX στις 7.578 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v