Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

"Κατεβάζει ταχύτητα" η μεταποιητική δραστηριότητα σε Κίνα και Ιαπωνία. Προβληματίζουν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και τα lockdowns. Η προσοχή στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και τα νέα lockdowns να επιβαρύνουν το κλίμα.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, ο δείκτης PMI μεταποίησης Caixin/Markit διαμορφώθηκε στις 51,3 μονάδες, έναντι των 52 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ και τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη χώρα τον Ιούνιο.

Στην Ιαπωνία, το κλίμα στον τομέα της μεταποίησης βρίσκεται σε υψηλό δυόμισι ετών, όμως η ανάπτυξη της δραστηριότητας στα εργοστάσιά της επιβραδύνεται.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ, εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων για την απασχόληση, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική της πολιτική.

Ο δείκτης MSCI Ασίας ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,27% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,4% στις 28.677 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,26% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.600 μονάδες και κατά 0,24% ο CSI στις 5.236 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,41% στις 3.283 μονάδες και κατά 0,54% μονάδες ο δείκτης ASX στις 7.544 μονάδες.

Η αγορά του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v