Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Υπό πίεση παραμένουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να αυστηροποιεί τους κανόνες. Αύξηση 20% στα κέρδη των βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας τον Ιούνιο.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με αρκετές κινεζικές τεχνολογικές μετοχές στο Χονγκ Κονγκ να παραμένουν υπό πίεση μετά και τη χθεσινή «βουτιά» που προκάλεσαν οι ανησυχίες για την αυστηροποίηση των  κανονισμών σε ό,τι αφορά τους κλάδους της τεχνολογίας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Κίνα.

Τη Δευτέρα, οι αρμόδιες αντιμονοπωλιακές αρχές του Πεκίνου ανακοίνωσαν σειρά οδηγιών για τις πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων που περιελάμβαναν την πληρωμή του προσωπικού delivery τουλάχιστον με τον τοπικό κατώτατο μισθό, κίνηση που θα μπορούσε να βλάψει τα κέρδη εταιρειών όπως η Meituan και η Ele.me της Alibaba.

Νωρίτερα, τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν αύξηση των κερδών των βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας κατά 20% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, έναντι αύξησης 36,4% που είχαν καταγράψει σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,17% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,5% στις 27.970 μονάδες.

Πτώση 1,22% για τον Shanghai Composite στις 3.425 μονάδες, 2,9% για τον CSI στις 4.783 μονάδες και 2,51% για τον Hang Seng στις 25.568 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύονταν κατά 0,29% στις 3.234 μονάδες και κατά 0,5% ο ASX στις 7.431 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v