Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 7μήνου οι ασιατικές αγορές

Πιέσεων συνέχεια στις κινεζικές μετοχές των κλάδων τεχνολογίας, ακινήτων και παιδείας. Στη συνεδρίαση της Fed στραμμένη η προσοχή. Το κλίμα επιβαρύνει και η εξέλιξη της πανδημίας.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών παραμένουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίζεται το sell-off στις κινεζικές κυρίως τεχνολογικές μετοχές.

Υπενθυμίζεται πως οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά και τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς η αυστηροποίηση των κανόνων στην Κίνα προκάλεσε αναταράξεις στους τομείς της τεχνολογίας, των ακινήτων και τις παιδείας. Τα κρατικά κινεζικά οικονομικά ΜΜΕ απηύθυναν έκκληση για ψυχραιμία σήμερα το πρωί, και ενώ οι κινεζικές μετοχές εμφάνιζαν έντονη μεταβλητότητα, ωστόσο δεν επανέλαβαν τις βαθιές πτώσεις που είχαν καταγράψει στις αρχές της εβδομάδας.

Η προσοχή είναι στραμμένη σήμερα και αύριο στις ΗΠΑ εν αναμονή των νεότερων από τη Fed, με τις αγορές να έχουν το νου τους για νύξεις ως προς το πότε θα αρχίσει η αμερικανική κεντρική τράπεζα να μειώνει τις αγορές κρατικών ομολόγων αλλά και για οποιαδήποτε νέα στοιχεία για τις απόψεις της για τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς η έξαρση των κρουσμάτων επαναφέρει ή παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα σε αρκετές περιοχές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρεί κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 1,75% στις 27.480 μονάδες.

Πτώση 0,96% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.348 μονάδες, κατά 0,3% υποχωρεί ο CSI στις 4.737 μονάδες, κατά 0,35% ο Kospi στις 3.221 μονάδες κατά 0,6% ο Hang Seng στις 24.948 μονάδες και 0,6% ο ASX στις 7.658 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v