Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ράλι 8% για τη μετοχή της καταχρεωμένης Evergrande μετά τη γνωστοποίηση πως συζητά πώληση μεριδίων της σε μονάδες της. Ρυθμό ανάπτυξης 14,7% κατέγραψε το β' τρίμηνο η Σιγκαπούρη. Βαρίδι για τις αγορές η εξέλιξη της πανδημίας.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές της καταχρεωμένης κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande να κάνουν ράλι άνω του 8% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως βρίσκεται σε συζητήσεις για πώληση μεριδίων της σε μονάδες που περιλαμβάνουν της Evergrande Property Services και Evergrande New energy Vehicle Group.

Θετικά συμβάλλει και η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Σιγκαπούρης πως η οικονομία αυξήθηκε κατά 14,7% το β’ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ποσοστό υψηλότερο του αναμενόμενου, ενώ για το σύνολο του έτους αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης 6-7% έναντι του 4-6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Από την άλλη πλευρά, η εξέλιξη της πανδημίας και η ανησυχία για τις επιπτώσεις στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κρατά σε συγκρατημένο επίπεδο τα όποια κέρδη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,08% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,6% στις 28.057 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,18% ο Shanghai Composite στις 3.536 μονάδες, κατά 0,27% υποχωρεί ο CSI στις 5.030 μονάδες, κατά 0,75% ο Kospi στις 3.219 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,19% στις 26.658 μονάδες και κατά 0,2% ο ASX στις 7.845 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v