Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι αιχμές μέσω του κινεζικού Τύπου για τον κλάδο gaming προβληματίζει τους επενδυτές, που "βλέπουν" προετοιμασία του Πεκίνου για επιβολή αυστηρότερων μέτρων στον κλάδο. Στο επίκεντρο παραμένει και η εξέλιξη της πανδημίας.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις κινήσεις του Πεκίνου για αυστηροποίηση των κανόνων σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, μεταξύ των οποίων αυτός των παιχνιδιών video, ενώ στο επίκεντρο παραμένει και η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην Κίνα, οι επενδυτές «άδειασαν» μετοχές των κλάδων online gaming, λιπασμάτων και ηλεκτρονικών τσιγάρων εν μέσω ανησυχιών πως οι επικρίσεις που δέχονται οι συγκεκριμένοι κλάδοι από τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωση ενδέχεται να προμηνύονται νέα μέτρα καταστολής από το Πεκίνο. Νωρίτερα, η Securities Times εξέδωσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο οι εταιρείες gaming δεν θα πρέπει να διακριτική φορολογική μεταχείριση αντίστοιχη με αυτήν που εφαρμόστηκε για να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη του εγχώριου κλάδου λογισμικού, καθώς η βιομηχανία gaming είναι πλέον πιο αναπτυγμένη. Ανέφερε πως στον κλάδο θα πρέπει να ισχύουν οι ίδιες φορολογικές πολιτικές όπως και σε άλλους κλάδους, προειδοποιώντας πως θα πρέπει να είναι «ψυχολογικά προετοιμασμένος για αυτό».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,49% υψηλότερα στις 27.717 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,13% ο Shanghai Composite στις 3.472 μονάδες, κατά 0,34% ο CSI στις 4.961 μονάδες, οριακές απώλειες για τον Kospi στις 3.280 μονάδες και χαμηλότερα κατά 0,38% ο Hang Seng στις 26.326 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινείται 0,11% υψηλότερα στις 7.787 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v