Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μετάλλαξη Δέλτα ανησυχεί τις ασιατικές αγορές

Η εξέλιξη της πανδημίας προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές. Πιέσεις στις μετοχές εταιρειών online gaming μετά τον χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης δραστηριότητας ως «όπιο» από τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού και στην Κίνα να θέτει τις αρμόδιες αρχές σε κατάσταση συναγερμού, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των εταιρειών online gaming, μετά τον χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης δραστηριότητας ως «όπιο» από τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης, που εξέφρασαν ανησυχία για τον χρόνο που δαπανούν οι νέοι στο online gaming. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες το Πεκίνο αυστηροποίησε τους κανονισμούς για τους κλάδους της τεχνολογίας, των ακινήτων και της εκπαίδευσης, προκαλώντας αναταράξεις στις αγορές.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα η Reserve Bank of Australia ανακοίνωσε την απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο στο 0,1% καθώς και το σχέδιό της για περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, αν και οι αναλυτές περίμεναν πως θα αποφασίσει να καθυστερήσει το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία της Αυστραλίας εν μέσω των lockdowns.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% και κατά 0,48% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.646 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 3.451 μονάδες, κατά περίπου 0,1% ο CSI στις 4.929 μονάδες, κατά 0,37% ο Hang Seng στις 26.152 μονάδες και κατά 0,15% ο ASX στις 7.748 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινείται 0,25% υψηλότερα στις 3.231 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v