Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η εξέλιξη της πανδημίας συντηρεί την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, ενώ νευρικότητα προκαλούν και οι κινεζικές πολιτικές. Σήμερα τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις ΗΠΑ όπου αργότερα σήμερα ανακοινώνονται στοιχεία για την απασχόληση Ιουλίου.

Στο επίκεντρο παραμένει και η εξέλιξη της πανδημίας, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Ασία εντείνει τις ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη.

Νευρικότητα επικρατεί επίσης για τις κινεζικές πολιτικές, μετά και τα αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τους κλάδους τεχνολογίας και εκπαίδευσης.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η Reserve Bank of India διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,33% υψηλότερα στις 27.820 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,7% ο Shanghai Composite στις 3.442 μονάδες, κατά 0,98% ο CSI στις 4.900 μονάδες, κατά 0,3% ο Kospi στις 3.265 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται οριακά στις 26.203 μονάδες και κατά 0,15% ο ASX στις 7.791 μονάδες.

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v