Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Ανακάμπτουν οι κινεζικές μετοχές παρά τα ισχνότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη μεταποίηση. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα και το νομοσχέδιο για τις υποδομές στις ΗΠΑ.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές αγορές να ανακάμπτουν καθώς οι επενδυτές ψάχνουν για ευκαιρίες, ενώ τα ισχυρά κέρδη που ανακοινώνουν αμερικανικές εταιρείες συμβάλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, η οποία «κατέβασε ταχύτητα» τον Ιούλιο, με τον δείκτη PMI μεταποίησης του Caixin/Markit να διαμορφώνεται στο 50,3 τον Ιούλιο, πολύ χαμηλότερα από το 51,3 του Ιουνίου και του 51,1 που ανέμεναν οι αναλυτές. Το Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκαν και τα επίσημα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης, με τον δείκτη να υποχωρεί στο 50,4 έναντι του 50,9 του Ιουνίου.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις υποδομές στις ΗΠΑ, με τη Γερουσία να εργάζεται πάνω στις λεπτομέρειες του σχεδίου των 1 τρις. δολαρίων, που θα μπορούσε να ψηφιστεί ακόμα και αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 1,94% στις 27.813 μονάδες.

Κέρδη 1,41% για τον Shanghai Composite στις 3.445 μονάδες, 1,97% για τον CSI στις 4.906 μονάδες, και 1,15% για τον Hang Seng στις 26.260 μονάδες, ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,5% στις 3.219 μονάδες ενώ κέρδη 1,26% σημειώνει ο ASX στις 7.760 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v