Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Το κλίμα στις ασιατικές αγορές παραμένει αρνητικό παρά τα ρεκόρ που καταγράφουν άλλες αγορές παγκοσμίως, με τους traders να ανησυχούν για την πιθανότητα το Πεκίνο να λάβει νέα ρυθμιστικά μέτρα κατά κλάδων, αλλά και για την εξέλιξη της πανδημίας.

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με αυτό της Νότιας Κορέας να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, με τις μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με την Samsung να κάνουν «βουτιά» μετά την απελευθέρωση του  αντιπροέδρου και κληρονόμου της εταιρείας, Jay Y. Lee, από τη φυλακή.

Το κλίμα στις ασιατικές αγορές παραμένει αρνητικό παρά τα ρεκόρ που καταγράφουν άλλες αγορές παγκοσμίως, με τους traders να παραπέμπουν στις ανησυχίες που εξακολουθούν να υπάρχουν αναφορικά με την πιθανότητα το Πεκίνο να λάβει νέα ρυθμιστικά μέτρα κατά κλάδων, ενώ αρνητικά λειτουργεί και η έξαρση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού σε αρκετές χώρες της περιοχής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7% ενώ αντιθέτως δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν οριακά στις 28.021 μονάδες.

Απώλειες 0,51% για τον Shanghai Composite στις 3.506 μονάδες, 0,92% για τον CSI στις 4.927 μονάδες, 1,31% για τον Kospi στις 3.165 μονάδες και 0,93% για τον Hang Seng στις 26.264 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,5% στις 7.900 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v