Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές μετοχές παρά την πτώση της κινεζικής μεταποίησης

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών Caixin/Markit για τη μεταποίηση έφτασε στις 49,2 μονάδες -ήταν χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Με κέρδη 1,25% έκλεισε ο Nikkei.

Ανοδικά οι ασιατικές μετοχές παρά την πτώση της κινεζικής μεταποίησης

Υψηλότερα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, παρά το γεγονός ότι η έρευνα ιδιωτικής εταιρείας έδειξε συρρίκνωση της δραστηριότητας των κινεζικών εργοστασίων τον Αύγουστο.

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών Caixin/Markit για τη μεταποίηση έφτασε στις 49,2 μονάδες -ήταν χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο Tuan Huynh της Deutsche Bank δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του Αυγούστου δεν ήταν αναπάντεχο, προσθέτοντας ότι υποβαθμίζεται η πρόβλεψη για το κινεζικό ΑΕΠ φέτος στο 8,2% από 8,7%.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,25%, ο ASX στην Αυστραλία με μικρή πτώση κατά 0,1%, ενώ μικτά κινούνται οι κινεζικές μετοχές, με τον Shanghai να ενισχύεται 0,69% και τον Senzen να υποχωρεί 0,2%. Κέρδη 0,5% στο χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ και 0,2% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,9% και φτάνει στα 69,11 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $72,26.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v