Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν τις σκέψεις του προέδρου της Fed αναφορικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Το κλίμα στις αγορές επιβαρύνει η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική τάση εν αναμονή των σημερινών δηλώσεων του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο ετήσιο συμπόσιο της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας στο Jackson Hole.

Οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν τις σκέψεις του κ. Powell αναφορικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και το πώς μπορεί να καθοδηγήσει την έξοδο της Fed από τα μέτρα που ελήφθησαν για να διασωθεί η οικονομία από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία της Covid-19.

Το κλίμα στις αγορές επιβαρύνει η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,46% στις 27.614 μονάδες.

Κατά 0,44% ενισχύεται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.518 μονάδες, κατά 0,61% ο CSI στις 4.831 μονάδες, κατά 0,12% ο Kospi στις 3.132 μονάδες, και κατά 0,25% ο Hang Seng στις 25.486 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.758 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v