Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η εξέλιξη της πανδημίας και των εμβολιασμών παραμένουν στο επίκεντρο. Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας αύξησε το βασικό της επιτόκιο.

Πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ισχυρή ανάκαμψη αυτής της εβδομάδας, με τις ισχυρές επιδόσεις της Wall Street χθες να συγκρατούν τις απώλειες στην περιοχή, την ώρα που η αύξηση των εμβολιασμών αμβλύνει κάπως τις ανησυχίες για τους επίμονα υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και το θέμα των πληθωριστικών πιέσεων, με την κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας να αυξάνει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,75%. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη οικονομία της Ασίας που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση.

Παγκοσμίως οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να ανοίγουν τον δρόμο για την μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας, καθώς τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, υπερθερμαίνουν πλέον πολλές οικονομίες.

O MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,22% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται οριακά χαμηλότερα στις 27.714 μονάδες.

Απώλειες 0,68% για τον Shanghai Composite στις 3.516 μονάδες, 1,54% για τον CSI στις 4.822 μονάδες, 0,55% για τον Kospi στις 3.130 μονάδες, 1,4% για τον Hang Seng στις 25.330 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,58% στις 7.764 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v