Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» άνω του 4% για τον Hang Seng

Στο επίκεντρο της προσοχής το νέο κύμα κορωνοϊού στην Κίνα και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ η αγορά προετοιμάζεται για αυξήσεις επιτοκίων από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία αυτήν την εβδομάδα.

«Βουτιά» άνω του 4% για τον Hang Seng

Το νέο κύμα κορωνοϊού που εκδηλώνεται στην Κίνα προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, την ώρα που η προσοχή παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, μετά και τις πληροφορίες πως η Ρωσία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται χαμηλότερα, καθώς εκφράζεται ελπίδα για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, αν και οι μάχες συνεχίζονται.

Στο μεταξύ, η αγορά προετοιμάζεται για αυξήσεις επιτοκίων από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία αυτήν την εβδομάδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,58% στις 25.307 μονάδες.

Πτώση 2,08% για τον Shanghai Composite στις 3.240 μονάδες, 2,57% για τον CSI στις 4.195 μονάδες, «βουτιά» 4,25% για τον Hang Seng στις 19.676 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,61% ο Kospi στις 2.644 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει κέρδη 1,13% στις 7.422 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v