Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» άνω του 3% στη Σαγκάη

Ισχυρές απώλειες στα χρηματιστήρια Κίνας και Χονγκ Κονγκ, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις επιπτώσεις του αμερικανικού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Βουτιά» άνω του 3% στη Σαγκάη

Στο «βαθύ κόκκινο» κινούνται οι μετοχές σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις δυνητικές οικονομικές επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, μετά και το αμερικανικό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού, που τον Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 8,8% σε ετήσια βάση, λίγο υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Πρόκειται για τον βραδύτερο ετήσιο ρυθμό αύξησης από τον Ιούνιο, την ώρα που οι τιμές των εμπορευμάτων εκτινάσσονται στα ύψη, η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει αβέβαιη και τα κρούσματα Covid-19 βρίσκονται σε έξαρση. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,9% σε ετήσια βάση, όσο ανέμεναν οι αναλυτές. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,55%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,3% στις 24.717 μονάδες.

Πτώση 3,19% για τον Shanghai Composite στις 3.189 μονάδες, 3,15% για τον CSI στις 4.131 μονάδες και 2,88% για τον Hang Seng στις 20.168 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 1,09% στις 7.331 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω των προεδρικών εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v