Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και στις εξελίξεις από το «μέτωπο» της Deutsche Bank στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. «Flash crash» στην στερλίνα, που παραμένει σε χαμηλό 31 ετών. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Μικτή είκόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, που ενδέχεται να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη ένδειξη ως προς την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τον χρόνο της επόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η αγορά και τις εξελίξεις στην Deutsche Bank. Χθες δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ ανέφεραν πως η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας βρίσκεται σε ανεπίσημες συζητήσεις με χρηματιστηριακές εταιρείες προκειμένου να διερευνηθούν διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων και η αύξηση κεφαλαίου, στην περίπτωση που απαιτηθεί, ενώ η Handelsblatt ανέφερε πως διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων γερμανικών εταιριών είναι προετοιμασμένοι ακόμα και να προσφέρουν «ένεση κεφαλαίων» για να διασώσουν τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα. Η μετοχή της Deutsche Bank κινείται 0,33% υψηλότερα.

Ανησυχία προκάλεσε νωρίτερα το «flash crash» της στερλίνας στις συναλλαγές στην Ασία, που αποδίδεται είτε σε λάθος εντολή ή σε τεχνικό λάθος, με το βρετανικό νόμισμα να εξακολουθεί να κινείται σε νέο χαμηλό 31 ετών λόγω των ανησυχιών για «σκληρό» Brexit.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,9% στις 339 μονάδες, υψηλότερα κατά0,99% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.069 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί κατά 0,49% στις 4.457 μονάδες και κατά 0,55% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.510 μονάδες. 

Απώλειες 0,37% για τον ιταλικό FTMIB στις 16.428 μονάδες, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX κινείται 0,93% χαμηλότερα στις 8.675 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,3%.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v