Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Περιορισμένες κινήσεις στις ευρωαγορές, με την Wall Street σε ημιαργία. Στο επίκεντρο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, εν αναμονή του ιταλικού δημοψηφίσματος. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητική παραμένει η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με περιορισμένο τον όγκο των συναλλαγών καθώς η Wall Street σήμερα θα κλείσει νωρίτερα.

Στο επίκεντρο έρχονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο για «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, αλλά και εν όψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου στην Ιταλία και του επαναληπτικού γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία την ίδια ημέρα.

Στα ενδιαφέροντα της ημέρας, η ανακοίνωση των προκαταρκτικών στοιχείων για το ΑΕΠ γ' τριμήνου και την ιδιωτική κατανάλωση στη Βρετανία, αλλά και τον PMI στις ΗΠΑ.

Η επιχειρηματική επένδυση ενισχύθηκε στη Βρετανία στο τρίμηνο μετά το δηοψήφισμα, ενώ ανοδικά αλλά με βραδύτερο ρυθμό κινήθηκε και η καταναλωτική δαπάνη το τρίτο τρίμηνο. Η επιχειρηματική επένδυση ενισχύθηκε κατά 0,9% τους τρεις μήνες από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, στις 44,2 δισ. στερλίνες. Ωστόσο, σε ετήσιους όρους, η επιχειρηματική επένδυση εμφάνισε πτώση της τάξης του 1,6%.Παράλληλα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία και κατά 2,3% σε ετήσια βάση. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται κινείται 0,16% υψηλότερα στις 342 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.835 μονάδες, κατά 0,12% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.547 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σταθεροποιείται στις 10.690 μονάδες.

άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v