Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την παρουσίαση του φορολογικού σχεδίου Τραμπ. Σε Β. Κορέα, Brexit και Γερμανική κυβέρνηση στραμμένη η προσοχή. Ανοδικά ο τραπεζικός κλάδος. Ήπια πτωτικά τα futures της Wall Street.

Μικρή ώθηση δίνει στις ευρωαγορές η παρουσίαση του πολυαναμενόμενου σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση των τελευταίων τριάντα ετών για τις ΗΠΑ, προτείνοντας μείωση φόρων για τους περισσότερους πολίτες. Ωστόσο, το σχέδιο επικρίνεται από ορισμένους για ευνοϊκή μεταχείριση προς τους πιο εύπορους ενώ εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς την επίπτωση που θα έχει στο έλλειμμα της χώρας.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Νότιας Κορέας, δήλωσαν σήμερα πως προβλέπουν περαιτέρω προκλητικές ενέργειες από τη γειτονική Βόρεια Κορέα στα μέσα Οκτωβρίου.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές έχουν την προσοχή στραμμένη στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αλλά και στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.

Από το «μέτωπο» της οικονομίας, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο στις 113 μονάδες, από 111,9 τον Αύγουστο, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2007 και ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Το μεσημέρι ανακοινώνονται και τα προκαταρκτικά στοιχεία Σεπτεμβρίου για τον πληθωρισμό της Γερμανίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 385 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σταθεροποιείται στις 7.314 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,15% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.289 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.695 μονάδες.

Ανοδικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος, με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ αντιθέτως ο δείκτης πρώτων υλών υποχωρεί κατά 0,5%.

Ήπιες πιέσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν λιγότερο από 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v