Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Στα ευρωπαϊκά macro και τις αλλαγές στο αμερικανικό φορολογικό σύστημα στραμμένη σήμερα η προσοχή των επενδυτών. Χαμηλότερα του αναμενόμενου ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street

Σε θετικό πεδίο παραμένουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα οικονομικά στοιχεία της Ευρώπης, αλλά και τα σχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που τον Σεπτέμβριο παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,5% -χαμηλήτερα του στόχου της ΕΚΤ και των εκτιμήσεων των αναλυτών- ενώ το πρωί ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Αυγούστου της Γερμανίας, η οποίες σημείωσαν απρόσμενη πτώση σε μηνιαία βάση και μικρότερη του αναμενόμενου άνοδο σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 386 μονάδες, κατά 0,74% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.377 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 7.304 μονάδες και κατά 0,38% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.753 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v