Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed

Στο επίκεντρο η σημερινή απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια, τα νέα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το «εθνικό συμφέρον» και την κακομεταχείριση της χώρας του και φυσικά το Brexit.

Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις πολιτικές ειδήσεις σχετικά με το παγκόσμιο εμπόριο και βρίσκονται εν αναμονή της σημερινής απόφασης για τα επιτόκια της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ώθηση παίρνουν και από τις θετικές συνεδριάσεις της Ασίας. Αν και οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές λόγω της εξελισσόμενης σινοαμερικανικής κόντρας, οι ασιατικές μετοχές γύρισαν τελικά θετικά.

Ο τελευταίος γύρος του εμπορικού πολέμου αφορά τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος για άλλη μία φορά υπερασπίστηκε τη στάση της κυβέρνησης του, λέγοντας στους παγκόσμιους ηγέτες ότι δεν θα ανεχτεί πλέον κακομεταχείριση στο μέτωπο του εμπορίου, αλλά θα κινηθεί με γνώμονα το «εθνικό συμφέρον».

Την ίδια ώρα, παραμένει στο προσκήνιο το Brexit. Την Τρίτη η Τερέζα Μέι, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, άφησε να διαφανεί ότι προτιμάει να προχωρήσει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, από το να δεχθεί την τρέχουσα πρόταση της ΕΕ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεύτερη και τελευταία μέρα συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση επιτοκίων.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σταθερός στις 5.483 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 χάνει 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,1%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,1%. Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ διολισθαίνει 0,2% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v