Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν οι πωλητές στις ευρωαγορές

Έκτη σερί πτώση σημείωσε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Βαριές απώλειες στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. "Βουτιά" 5% για τη μετοχή της Deutsche Bank. Σε χαμηλό δύο μηνών το ευρώ.

Απώλειες κατέγραψαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα και στα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, άνοδο 4,8% σημείωσε η μετοχή της γαλλικής Kering (Μητρική της Cucci) μετά τις καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις γ’ τριμήνου.

Επιπλέον καλές πωλήσεις ανακοίνωσε και η Societe BIC με τη μετοχή να κερδίζει 6,2%.

Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στην μετοχή της Deutsche Bank (-5%) αν και η τράπεζα γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμη να γυρίσει σε κέρδη φέτος παρά τη «βουτιά» στα κέρδη γ’ τριμήνου.

Στο μεταξύ, η επιχειρηματική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Οκτώβριο, καθώς η πτώση των παραγγελιών επηρέασε αρνητικά την εμπιστοσύνη.

Ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit βούτηξε στις 52,7 μονάδες τον Οκτώβριο από 54,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί τους τελευταίους 25 μήνες. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν μια ήπια πτώση στις 53,9 μονάδες.

Σημειώνεται πως οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες αντανακλά επέκταση του κλάδου.

Παράλληλα στην Ιταλία, η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις του προϋπολογισμού παρά τις αντιδράσεις της Κομισιόν.

Οι Βρυξέλλες μπορούν να στείλουν όσες επιστολές θέλουν, όμως «οι Ιταλοί έρχονται πρώτοι», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, σε συνέντευξή του στο RTL 102.5.

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,22% στις 353 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,11% στις 6.962 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,73% στις 11.191 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,29% στις 4.953 μονάδες.

Επιπλέον, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης σημείωσε απώλειες 0,56% στις 8.677 μονάδες και ο δείκτης MIB του Μιλάνου κατέγραψε πτώση 1,69% στις 18.485 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1% στα 67,10 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,4% στα 1.231 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται σε χαμηλό δύο μηνών έναντι του δολαρίου στο 1,1394 δολ. από 1,1471 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v