Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι ευρωαγορές με τις τράπεζες στο προσκήνιο

Στο επίκεντρο τα καλά σχόλια του Αμερικανού Προέδρου για τη συνομιλία του με τον Κινέζο ομόλογο του, οι ευρωπαϊκές τράπεζες και τα αποτελέσματα των stress test καθώς και τα εταιρικά αποτελέσματα. Ανοδικά το ευρώ. Επεκτείνει την πτώση του το αργό.

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, με ώθηση από τις ελπίδες για εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,5%, στο Παρίσι ο CAC επίσης κατά 1,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει θετική κίνηση κατά 1,1%.

Κέρδη και στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου. Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ανοδικά κατά 0,97% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατά 1,1%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ καλή» την τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον κινέζο πρόεδρο, ενώ επισήμανε πως οι συζητήσεις για το εμπόριο «πηγαίνουν καλά και προγραμματίζονται συναντήσεις κατά τη διάρκεια της G20 στην Αργεντινή».

Από την πλευρά του, ο Σι Τζινπινγκ δήλωσε ότι είναι «πολύ ευτυχής» που μπόρεσε να συζητήσει εκ νέου με τον Τραμπ, διαβεβαιώνοντας ότι θεωρεί «υψηλής σπουδαιότητας τις καλές σχέσεις με τον πρόεδρο» των ΗΠΑ.

Η θετική τηλεφωνική επικοινωνία και οι δηλώσεις των δυο ανδρών, έδωσαν «φτερά» στα ασιατικά χρηματιστήρια, που άγγιξαν υψηλό τριών εβδομάδων.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν και τα νέα εταιρικά αποτελέσματα. Οι Glencore και Erste Group Bank δημοσιεύουν στοιχεία σήμερα.

Στο επίκεντρο και οι ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς η ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή θα ανακοινώσει τα τελευταία αποτελέσματα των stress test.

Παράλληλα, ο CEO της JPMorgan, Jamie Dimon, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά της Deutsche Bank, όπως μετέδωσε η Handelsblatt.

Από άποψη δεδομένων, θα δημοσιευθεί ΡΜΙ του τομέα μεταποίησης στην ευρωζώνη. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο $1,1434, ενώ ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί κατά 0,19% στα 96,11.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό επεκτείνει τη χθεσινή βουτιά του κατά 0,3%, φτάνοντας στα 63,50 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v