Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την άνοδο της Wall

Στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αλλά και οι εξελίξεις στη διαμάχη Βρυξελλών-Ιταλίας. Ανοδικά τα κέρδη της Air France-KLM, ισχυρή ανάπτυξη για την Banco Santander. Πληθωρισμός και ανεργία ευρωζώνης αναμένονται σήμερα.

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, μετά τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street και καθώς οι επενδυτές αναμένουν έναν ακόμη γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων. Dialog Semiconductor, Airbus, Standard Chartered και Next δημοσιεύουν στοιχεία σήμερα.

Ανοδικά κινήθηκαν τα κέρδη της Air France-KLM το τρίτο τρίμηνο καθώς η μείωση στα κόστη και η  ιστορική ανάπτυξη κερδών αντιστάθμισε τις τιμές των καυσίμων και τις συναλλαγματικές επιπτώσεις.

Τα καθαρά κέρδη της αεροπορικής εταιρείας ενισχύθηκαν 23%, φτάνοντας τα 786 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 641 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Ισχυρή ανάπτυξη στα καθαρά κέρδη σημείωσε η ισπανική τράπεζα Banco Santander το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν είχε δημοσιεύσει μία σειρά έκτακτων επιβαρύνσεων.

Τα καθαρά κέρδη για την περίοδο ενισχύθηκαν σχεδόν 36%, φτάνοντας στο 1,99 δισ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε άνω των 500 εκατ. επιβάρυνση, συμπεριλαμβανομένων 300 εκατ. που σχετίζονταν με την απόκτηση της Banco Popular.

Απομακρύνθηκαν από το χαμηλό 20 μηνών την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου οι ασιατικές αγορές, μετά τις δεσμεύσεις της Κίνας να στηρίξει τις εγχώριες αγορές της. Ωστόσο το επενδυτικό κλίμα παραμένει εύθραυστο μετά την εκροή τρισεκατομμυρίων δολαρίων αυτόν τον μήνα.

Από άποψη δεδομένων, θα δημοσιευθούν στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανεργία όσον αφορά την ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις στη διαμάχη Βρυξελλών-Ρώμης για τον ιταλικό προϋπολογισμό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε στην Ιταλία την Τρίτη ότι το μεγάλο χρέος της είναι ανησυχία για όλη την Ευρώπη.

Υπό το παραπάνω κλίμα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,1%,  ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,4%, ο βρετανικός FTSE 100 επίσης κατά 1,2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,9%.

Ο ιταλικός ΜΙΒ κερδίζει 0,8%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 1,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v