Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 3% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου

Πιθανή μείωση του στόχου για το έλλειμμα θα συζητήσει η ιταλική κυβέρνηση. Ράλι κάνουν τα ιταλικά ομόλογα. Κάτω από τις 300 μ.β. το spread ιταλικού-γερμανικού 10ετούς. Στο προσκήνιο η επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit. Κέρδη για το αργό.

Υψηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα νέα που αφορούν την ιταλική διαμάχη Ρώμης-Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό και την πιθανή αποκλιμάκωση της, όπως και τις εξελίξεις για το το Brexit.

Κέρδη 3% για τον ΜΙΒ στο Μιλάνο. Η ιταλική κυβέρνηση θα συνέλθει απόψε για να συζητήσει πιθανή μείωση του στόχου της για το έλλειμμα, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρώμη και τις Βρυξέλλες για να αποφευχθεί η πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας. 

Η είδηση οδηγεί το spread ιταλικού-γερμανικού 10ετούς ομολόγου 20 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στις 287 μ.β.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 1,1%, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,2%, στο Παρίσι ο CAC επίσης κατά 1,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 1,1%. Ανοδικά κατά 1,6% και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη.

Η συμφωνία για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας επικυρώθηκε από τους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τώρα όμως η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έρχεται αντιμέτωπη με τον «γολγοθά» της επικύρωσης της συμφωνίας και από το βρετανικό κοινοβούλιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων.

Η κα Μέι –όπως και οι ηγέτες της ΕΕ- απηύθυναν έκκληση στους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, λέγοντας πως όχι μόνον είναι η καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να πετύχει, αλλά και πως είναι η μοναδική που βρίσκεται στο τραπέζι.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ειδική Σύνοδο Κορυφής για το Brexit, θα προσπαθήσει να πείσει τους βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, δημοσιοποιώντας ανάλυση και μιλώντας στον λαό, υπογραμμίζοντας πως αν η συμφωνία απορριφθεί, τότε η Βρετανία θα έρθει αντιμέτωπη με μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Οι επενδυτές αναμένουν τη Σύνοδο των G-20 στην Αργεντινή, αργότερα αυτή την εβδομάδα, όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζίνπινγκ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,1% στα 50,99 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent κερδίζει 1,6% και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $59,77. Είχε προηγηθεί η βουτιά κατά 7,7% την Παρασκευή.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κερδίζει 0,19%, στο $1,1361.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v