Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη 1,3% για το Μιλάνο, καθώς δημοσίευαμ θέλει τον Σαλβίνι έτοιμο να συμβιβαστεί στο θέμα του προϋπολογισμού. Μεγάλη πτώση στα ιταλικά yields. Ανακάμπτει το αργό, ανοδικά το ευρώ.

Υψηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά τις χθεσινές απώλειες. Οι αγορές παγκοσμίως ήταν υπό πίεση τις τελευταίες ώρες, με τις μετοχές στην Ασία να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, μετά την πτώση της Wall χθες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,6%, στο Παρίσι ο CAC 0,5%, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,9%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει ανοδική κίνηση 0,5%.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κερδίζει 1,3% ενώ μεγάλη πτώση σημειώνουν και οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων. 

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρει ότι ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών είναι μάλλον ανοιχτός σε συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι έτοιμος να μειώσει τις προγραμματισμένες δαπάνες για το βασικό εισόδημα των Ιταλών.

Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,75%. 

Στο επίκεντρο των επενδυτών και οι τιμές πετρελαίου μετά τη χθεσινή κατρακύλα (-6%). Στο πρωινό trading κινούνται υψηλότερα, παίρνοντας υποστήριξη από την αναπάντεχη πτώση στα αμερικανικά αποθέματα και το ρεκόρ εισαγωγών από την Ινδία.

Στο πολιτικό σκηνικό, το βλέμμα παραμένει στις εξελίξεις της συμφωνίας για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται στις Βρυξέλλες σήμερα, για να συζητήσει τις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή, όπου οι ηγέτες θα μπορούσαν να εγκρίνουν και να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία.

Στο εταιρικό μέτωπο, σε κέρδη γύρισε ο γερμανικός όμιλος μηχανικής και χάλυβα, Thyssenkrupp, το έτος χρήσης του 2018 και βάζει νέους στόχους για την επόμενη χρονιά.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 8 εκατ. ευρώ ($9,1 εκατ.) σε σύγκριση με την καθαρή επιβάρυνση ύψους 649 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,17%, με την ισοτιμία στο $1,1389.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v