Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Στο επίκεντρο το τεχνολογικό sell off της Wall και οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. EasyJet, Julius Baer, Enel και BASF δημοσιεύουν επιχειρηματικά στοιχεία σήμερα. Πτώση 0,1% για το ευρώ.

Aπώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,68%, στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 1,6%, στο Παρίσι ο CAC 1,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 1,1%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 1,3% ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κατά 1,5%.

Τη διάθεση ρίχνει το χθεσινό τεχνολογικό sell off στη Wall Street. Στο κόκκινο έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να «βουλιάζει» 3%. Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε και η μετοχή της Apple (-4,1%) μετά από δημοσιεύματα ότι η διοίκηση μείωσε την παραγωγή νέων iPhones.

Οι αγορές στην Ευρώπη ακολουθούν την καθοδική κίνηση της Ασίας όπου τα νέα για τη σύλληψη του προέδρου της Nissan έριξαν εκεί το κλίμα.

«Τεράστια ποσά» της αυτοκινητοβιομηχανίας δαπάνησε ο πρόεδρος της Carlos Ghosn για κατοικίες σε τέσσερις πόλεις παγκοσμίως, χωρίς να δικαιολογούνται επιχειρηματικά οι κινήσεις του, σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο NHK, την ώρα που αυξάνονται τα ερωτήματα για την «πτώση» ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα στελέχη παγκοσμίως.

Η ιαπωνική εταιρεία σημείωσε την Τρίτη ότι ο πρόεδρός της είχε χρησιμοποιήσει χρήματα της εταιρείας για προσωπική χρήση, ενώ άμεσα το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνση του.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι εισαγγελείς του Τόκιο επιβεβαίωσαν χθες ότι ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς και το διευθυντικό στέλεχος Greg Kelly, συνελήφθη με την κατηγορία ότι δεν δήλωσε περίπου 5 δισ. γεν ($44 εκατ.) στο εισόδημα του, στις εκθέσεις της εταιρείας που υπέβαλε κατά τη διάρκεια πέντε ετών ξεκινώντας από το 2011.

Στο εταιρικό μέτωπο, ενισχύθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της EasyJet το έτος χρήση του 2018, παρά τα αυξημένα κόστη.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 445 εκατ. στερλίνες ($571,6 εκατ.) για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Σημειώθηκε άνοδος από τα 385 εκατ. βρετανικές λίρες την προηγούμενη χρονιά.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, τα έσοδα της EasyJet αυξήθηκαν 17%, στα 5,9 δισ. λίρες. Οι συνολικοί επιβάτες κινήθηκαν ανοδικά (+10%) στα 88,5 εκατ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1%, στο $1,1433. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v