Αρνητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit

Η προσοχή παραμένει στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Ανακούφιση από την επαναλειτουργία των υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Ακόμη ένα shutdown είναι πιθανό, τονίζει ωστόσο ο Τραμπ. Σε ψηφοφορία αύριο στο βρετανικό κοινοβούλιο το νέο σχέδιο της Μέι.

Αρνητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,2%, στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται αρνητικά κατά 0,3%, στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,5%. Στον ευρωπαϊκό νότο ο ΜΙΒ στο Μιλάνο διολισθαίνει 0,4%, ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κατά 0,2%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600 υποχωρεί 0,4%.

Σε χαμηλότερο επίπεδο τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, ενώ ανακούφιση έφερε η είδηση πως υπήρξε συμφωνία για να αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, o Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι ακόμη ένα shutdown «είναι σίγουρα μία επιλογή», εκφράζοντας σκεπτικισμό για το αν το Κογκρέσο θα συμφωνήσει στη χρηματοδότηση του τείχους που έχει ζητήσει.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι πιστεύει πως υπάρχουν λιγότερες από 50% πιθανότητες για κλείσιμο συμφωνίας πριν φτάσουν στη διορία της 15ης Φεβρουαρίου – δηλαδή σε τρεις εδομάδες.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα θέσει σε ψηφοφορία το νέο σχέδιο της για το Brexit, την Τρίτη. Εάν λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται από το κοινοβούλιο, θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες ζητώντας περισσότερες παραχωρήσεις.

Το μήνυμα πάντως από την Ευρώπη των 27 παραμένει ότι η τρέχουσα συμφωνία εξόδου δεν θα γίνει αντικείμενο νέας διαπραγμάτευσης. Το αδιέξοδο διατηρείται, ενόψει της προγραμματισμένης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στις 29 Μαρτίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Tesco ενδέχεται να προχωρήσει σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας αντικαθιστώντας το προσωπικό με μηχανήματα αυτόματης πώλησης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v