Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ. Η προσοχή παραμένει στο πολιτικό αδιέξοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης και το αποτέλεσμα των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές την Πέμπτη, καθώς η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί στο επενδυτικό κλίμα.

Η προσοχή παραμένει στο πολιτικό αδιέξοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που παραμένουν κλειστές λόγω της διαφωνίας Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για τη χρηματοδότηση του συνοριακού τείχους, στην προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης και το αποτέλεσμα των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον ως και το καλοκαίρι του 2019 και σε κάθε περίπτωση για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να υπάρξει σύγκλιση με τον στόχο για τον πληθωρισμό, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι την Πέμπτη.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε πως τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία είναι πιο αδύναμα από ότι αναμενόταν. 

Όπως υπογράμμισε, τα οικονομικά στοιχεία αντανακλούν την πιο αδύναμη εξωτερική ζήτηση. Την ίδια στιγμή η αβεβαιότητα γύρω από διάφορους γεωπολιτικούς παράγοντας και τον εμπορικό προστατευτισμό συνεχίζει να επιδράει αρνητικά στο επενδυτικό κλίμα, πρόσθεσε. 

Tα ρίσκα που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης έχουν αυξηθεί, λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με γεωπολιτικούς παράγοντες και τον εμπορικό προστατευτισμό, τις αδυναμίες στις αναδυόμενες αγορές και τη μεταβλητότητα στις αγορές, επισήμανε ο κ. Ντράγκι. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως η πιθανότατα ύφεσης παραμένει χαμηλή. 

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,3%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, ο CAC στο Παρίσι κινείται επίσης ανοδικά, κατά 0,1%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο καταγράφει κέρδη 0,3%, ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κινείται ανοδικά κατά 0,7%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται σταθεροποιητικά, στις 350 μονάδες.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v