Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο επίκεντρο των επενδυτών οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών, ΗΠΑ και Κίνας, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Λευκό Οίκο να ακυρώνει την προγραμματισμένη συνάντηση με το Πεκίνο για το εμπόριο.

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά γυρίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις μεσημεριανές ώρες, παρά την αρνητική έναρξη συνεδριάσεων το πρωί, με εξαίρεση τον FTSE 100 στο Λονδίνο που υποχωρεί κατά 0,2%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,2%, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,5%. Στον ευρωπαϊκό νότο, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται ανοδικά κατά 0,3%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 1,1%.

Το trading αναμένεται να είναι επιφυλακτικό στην Ευρώπη σήμερα, εν μέσω ανησυχιών για τις  εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Λευκό Οίκο να ακυρώνει την προγραμματισμένη συνάντηση με το Πεκίνο.

Οπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, οι ΗΠΑ ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνάντηση, λόγω των διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά τους κανόνες της πνευματικής ιδιοκτησίας. Ωστόσο, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Λάρι Κούντλοου, διέψευσε αυτές τις πληροφορίες.

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,15% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,14% χαμηλότερα στις 20.593 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v