Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Brexit

Στο επίκεντρο οι εμπορικές συνομιλίες του κινέζου αντιπροέδρου Λιου Χι με αμερικανούς αξιωματούχους. Προηγήθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος της CFO της Huawei και δύο θυγατρικών της κινεζικής εταιρείας. Το βρετανικό κοινοβούλιο ψηφίζει απόψε τροπολογίες για τη συμφωνία του Brexit.

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Brexit

Σε θετικό έδαφος τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις παγκόσμιες εμπορικές εξελίξεις και αναμένουν τη σημερινή ψηφοφορία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,2%, στη Φρανκφούρτη ο DAX ανοδικά κατά 0,2%, στο Παρίσι ο CAC υψηλότερα (+1%).

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κινείται επίσης ανοδικά (+0,6%), όπως και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη (+0,7%).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,9%.

Στο εμπορικό μέτωπο, οι προοπτικές για τις πολυαναμενόμενες εμπορικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν διαφαίνονται τόσο ευνοϊκές, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε 13 κατηγορίες σε βάρος της οικονομικής διευθύντριας της Huawei και δέκα κατηγορίες σε δυο θυγατρικές της κινεζικής εταιρείας.

Η είδηση «έσκασε» λίγο πριν ο κινέζος αντιπρόεδρος ξεκινήσει τις συναντήσεις του με αμερικανούς αξιωματούχους την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η αγορά φοβάται ότι το θέμα της Huawei θα μπορούσε να υπονομεύσει τις πιθανότητες εξεύρεσης λύσης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, το απόγευμα το βρετανικό κοινοβούλιο θα έχει ακόμη μία ευκαιρία για να διαμορφώσει την επικείμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς ετοιμάζεται να ψηφίσει απόψε σειρά τροπολογιών στη συμφωνία του Brexit που διαπραγματεύθηκε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι προγραμματισμένη να αποχωρήσει από το μπλοκ σε ακριβώς δύο μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v