Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Η αυριανή ψηφοφορία στο Βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit και οι συζητήσεις συγχώνευσης Deutsche Bank-Commerzbank στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Απρόσμενη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία. Πτώση έως 200 μονάδες, λόγω Boeing, δείχνουν τα futures του Dow Jones.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βρετανία, που θα καθορίσει αν η συμφωνία για αποχώρηση από την ΕΕ θα εγκριθεί, θα απορριφθεί ή θα καθυστερήσει.

Το ζήτημα του Brexit αναμένεται να κυριαρχήσει στο σημερινό Eurogroup και στο αυριανό Ecofin.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την Deutsche Bank να έχει συμφωνήσει σε συζητήσεις συγχώνευσης με την ανταγωνίστρια Commerzbank, με το Βερολίνο να λέγεται πως υποστηρίζει τη συγχώνευση.

Στα ενδιαφέροντα της ημέρας και η απόφαση της Κίνας να αναστείλει όλες τις κινεζικές πτήσεις με αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8, μετά το χθεσινό τραγικό δυστύχημα της Ethiopian Airlines, με τις μετοχές της Boeing να καταγράφουν απώλειες άνω του 10%.

Από το «μέτωπο» των οικονομικών στοιχείων, η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της, η οποία εμφάνισε απρόσμενη πτώση 0,8% τον Ιανουάριο, έναντι αύξησης 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, που επικαλείται εσωτερικό σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών, η Γερμανία υποβάθμισε και πάλι την εκτίμησή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, αναμένοντας πως το ΑΕΠ θα «τρέξει» με 0,8% φέτος, έναντι του 1% που ήταν η προηγούμενη -υποβαθμισμένη και αυτή – πρόβλεψη.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,26% υψηλότερα στις 371 μονάδες, κατά 0,24% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.485 μονάδες, κατά 0,31%  δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.126 μονάδες και κατά 0,14% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.238 μονάδες.

Μικτή η εικόνα στη Wall Street, καθώς τα futures του Dow Jones δείχνουν άνοιγμα έως 200 μονάδες χαμηλότερα, λόγω της Boeing, ενώ αντιθέτως στο «πράσινο» αναμένεται να ανοίξουν S&P 500 και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v