Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Περισσότερη σαφήνεια από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας αναμένουν οι αγορές. Προβληματισμός για την κινεζική οικονομία μετά την υποβάθμιση του στόχου ανάπτυξης για τη φετινή χρονιά. Χαμηλότερα το ευρώ. Υποχωρεί το αργό.

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Ηπιες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές στο trading της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν  περισσότερη σαφήνεια από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 αμετάβλητος, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει μικρή αρνητική κίνηση (μικρότερη από 0,1%).

Στον ευρωπαϊκό νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,1%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται οριακά χαμηλότερα.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές να κάνουν ράλι εν αναμονή μέτρων τόνωσης της κινεζικής οικονομίας.

Ωστόσο, η επανεμφάνιση των εντάσεων στην περιοχή, λόγω των πληροφοριών πως η Βόρεια Κορέα προχωρά στην ανακατασκευή εγκατάστασης εκτόξευσης πυραύλων που είχαν καταστρέψει πρόσφατα, δημιουργεί προβληματισμό. Η Πιονγκγιάνγκ φέρεται μεταξύ άλλων να ξανάφτιαξε την οροφή και μια πύλη στο πεδίο δοκιμών και εκτόξευσης πυραύλων στο Σόχε, που είχε καταστραφεί το 2018.

Στο επίκεντρο παραμένει η κινεζική οικονομία, μετά τη χθεσινή υποβάθμιση του στόχου ανάπτυξης για το 2019 στο εύρος του 6-6,5%. Το ΑΕΠ αυξήθηκε πέρυσι κατά 6,6%, με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων τριών δεκαετιών, ενώ ήταν μία «ανάσα» υψηλότερα από τον εθνικό στόχο του 6,5%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, αναμένεται ΡΜΙ του τομέα κατασκευών της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του πρωινού trading.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ σημειώνει οριακές κινήσεις, στο 1,1302 δολάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,7% στα 56,13 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με παρόμοια πτώση κατά 0,6% κυμαίνεται στα $65,43.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v