Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπορική αβεβαιότητα ρίχνει τις ευρωαγορές

Τις κινήσεις των επενδυτών περιορίζει η έλλειψη προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας-ΗΠΑ. Αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης από τη Huawei. Στο επίκεντρο η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η εμπορική αβεβαιότητα ρίχνει τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κυμαίνονται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, ακολουθώντας την πορεία των ασιατικών και αμερικανικών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,5%, ενώ στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει κατά 0,4%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ υποχωρεί οριακά, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται αρνητικά. κατά 0,2%

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,4%.

Οι επενδυτές είναι προσεκτικοί καθώς αναμένουν περαιτέρω λεπτομέρειες για τη δυνητική εμπορική συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης ήταν να κινηθούν κυρίως χαμηλότερα οι ασιατικές μετοχές.

Πρόβλημα παραμένει και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το οποίο παρά την την επιβολή δασμών από τον Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε σε υψηλό δεκαετίας τον Δεκέμβριο.

Και καθώς συνεχίζονται οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών, η κόντρα «φουντώνει». Η Huawei υπέβαλε αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, σε δικαστήριο του Τέξας, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομοι οι περιορισμοί χρήσης του εξοπλισμού της από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Στην Ευρώπη, στο επίκεντρο βρίσκεται η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στις 3:30΄ μμ, ώρα Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v