Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές. Στο 6%-6,5% υποβαθμίζει τον στόχο για τη φετινή ανάπτυξη η Κίνα. Στο τελικό στάδιο οι εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον-Πεκίνου, ίσως και στα τέλη του μήνα η Σύνοδος Τραμπ-Σι. Μικτή εικόνα στην Ασία.

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρές κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές στο πρωινό trading της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις.

* Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,1%.

* Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,5%.

* Στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει κατά 0,1%.

* Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,3%.

* Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ελαφρώς χαμηλότερα – λιγότερο από 0,1%.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας, καθώς η κυβέρνηση ρίχνει τον στο εύρος του 6%-6,5% τον στόχο ανάπτυξης της φετινής χρονιάς. Το Πεκίνο κάνει λόγο για μείωση της ζήτησης και αυξημένα οικονομικά ρίσκα.

Στα οικονομικά σχέδια της κινεζικής κυβέρνησης είναι η αύξηση κατά 0,2% της πρόβλεψης δημοσιονομικού ελλείμματος -στο 2,8% για το ΑΕΠ του 2019 - σε σύγκριση με το 2018, νέες φορολογικές περικοπές και άλλες μειώσεις των επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις – συνολικού ύφους 2 τρισ. γουάν ή 2% της κινεζικής οικονομίας των 13 τρισ. δολαρίων.

Με τον πιο αργό ρυθμό αναπτύχθηκε ο τομέας των υπηρεσιών στην Κίνα τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης ΡΜΙ των εταιρειών Caixin/Markit διολίσθησε στις 51,1 μονάδες από 53,6 τον Ιανουάριο.

Στο προσκήνιο παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Σύμφωνα με πηγές του CNBC, οι διαπραγματεύσεις είναι στο τελικό στάδιο και η Σύνοδος Τραμπ-Σι ενδέχεται να γίνει στα τέλη του μήνα.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση.Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,15% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,44% χαμηλότερα στις 21.726 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v