Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη μέρα ανόδου στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο DAX 30 (+1,13%) στη Φρανκφούρτη. Πτώση για το πετρέλαιο. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο Brexit και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να δείχνει σε επιβράδυνση οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έναν πιο χαλαρό τόνο στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής. Επιπλέον η Fed εκτιμάται ότι θα μειώσει τις προβλέψεις της για τα επιτόκια σε μία αύξηση για το 2019 και σε άλλη μία το 2020.

Στο μεταξύ, μακρά καθυστέρηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ αναμένεται να επιδιώξει η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, μετά την παρέμβαση του εκπροσώπου της Βουλής των Κοινοτήτων o οποίος ακύρωσε την προσπάθειά της να κερδίσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για τη συμφωνία αποχώρησης από το μπλοκ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αξιωματούχοι σε κατ’ ιδίαν τοποθετήσεις κατηγόρησαν τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων John Bercow για υπερβολική χρήση της εξουσίας του, με στόχο να βοηθήσει τους βουλευτές που είναι υπέρ της ΕΕ να υλοποιήσουν ένα πιο ήπιο διαζύγιο. Όπως τόνισαν, η ψηφοφορία για τη συμφωνία της Μέι δεν αναμένεται πριν από τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης την Πέμπτη, όπου η Βρετανίδα Πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει καθυστέρηση.

Από πλευράς macro, βελτιώθηκε η διάθεση των Γερμανών επενδυτών –περισσότερο από ότι αναμενόταν- τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα από το γερμανικό Ινστιτούτο ZEW.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το οικονομικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών αυξήθηκε στο μείον 3,6 από μείον 13,4 μονάδες τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη άνοδο στις μείον 11 μονάδες.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,57% στις 384 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,34% στις 7.324 μονάδες, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,13% στις 11.788 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,24% στις 5.425 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,88% στις 9.492 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,92% στις 21.430 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,4% στα 58,88 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,4% στα 1.306 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1353 από 1,1340 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v