Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αύριο ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Fed, από την οποία αναμένεται ήπια στάση. Μπλόκο από τον Πρόεδρο της βρετανικής Βουλής σε τρίτη ψηφοφορία για το Brexit. Αξιολογούνται οι επιπτώσεις από την πιθανή συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την αβεβαιότητα του Brexit, ενώ είναι εν αναμονή της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), η οποία ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Κέρδη 1,3% στη Φρανκφούρτη, άνοδος 0,6% στο Λονδίνο, υψηλότερα κατά 0,5% το Παρίσι. Σε θετικό έδαφος Μαδρίτη (+1,2%) και Μιλάνο (+0,9%).

Με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να κατεβάζει ταχύτητα, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν ήπιους τόνους από τη Fed. Αναμένεται επίσης να υποβαθμίσει τις προβλέψεις της για τις αυξήσεις επιτοκίων, δείχνοντας λίγη ή καθόλου περαιτέρω σύσφιξη το 2019.

Στις εξελίξεις του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μακρά καθυστέρηση της εξόδου - ακόμη και ενός έτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα - αναμένεται να επιδιώξει η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, μετά την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, o οποίος τορπίλισε την προσπάθειά της να κερδίσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για τη συμφωνία αποχώρησης από το μπλοκ.

Καμμία προειδοποίηση δεν είχε λάβει η Μέι για την ανακοίνωση του Μπέρκοου, το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με την οποία της απαγόρευε να φέρει τη συμφωνία της στο κοινοβούλιο για τρίτη φορά, εκτός και αν την αλλάξει σημαντικά. Το γραφείο της εξέδωσε μία έντονη ανακοίνωση λέγοντας ότι η κίνηση «απαιτεί την κατάλληλη εξέταση», αλλά η οργή μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων ήταν φανερή.

Στο επίκεντρο και οι συνομιλίες των μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών της Γερμανίας για πιθανή συγχώνευση.

Με βάση τα σημερινά περιουσιακά στοιχεία των Deutsche Bank και Commerzbank η νέα τράπεζα θα ήταν η τρίτη σε μέγεθος στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, αν και σε μεγάλη απόσταση από τις πιο ισχυρές κινεζικές ή αμερικανικές τράπεζες.  Δεν λείπουν ωστόσο και οι επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα του εγχειρήματος, αλλά και οι φόβοι ότι θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v