Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Χαμηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Υποχωρεί το ευρώ.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωαγορές καθώς τα καλά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ μειώνουν τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου από τη Fed.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος τόνισε χθες πως όλες οι επιλογές παραμένουν ανοικτές ως προς τη χάραξη νομισματικής πολιτικής για να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη, αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει οριστεί όσον αφορά τον πληθωρισμό.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, καθοδικά κινήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας τον Μάιο και μάλιστα περισσότερο από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ότι ο τομέας αναμένεται να παραμείνει αδύναμος τους επόμενους μήνες.

Τα συμβόλαια για made in Germany προϊόντα κινήθηκαν αρνητικά κατά 2,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Ερευνα του Reuters εκτιμούσε ότι θα υποχωρήσουν κατά 0,1%.

Επιπλέον, υποτονική θα παραμείνει η ιταλική οικονομία τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την ιταλική στατιστική υπηρεσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε ανάπτυξη 0,1% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, βγαίνοντας από την ύφεση του δεύτερου εξαμήνου της περασμένης χρονιάς.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,72% στις 390 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,66% στις 7.553 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,48% στις 12.568 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,48% στις 5.593 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% στις 9.335 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,61% στις 21.985 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,2% στα 57,26 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 1,4% στα 1.400 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,1216 από 1,1284 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v