Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε υψηλότερο επίπεδο τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το "φρένο" στην απότομη πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, αλλά και λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου στοιχείων για το κινεζικό εμπόριο. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Επιστρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου, όπως οι μετοχές, δίνοντας έτσι ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,87% στις 371 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,14% στις 7.209 μονάδες, κέρδη 1,2% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.329 μονάδες και 0,75% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.737 μονάδες.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σταθεροποιήθηκαν αργά χθες, μετά τη «βουτιά» τους, αμβλύνοντας έτσι τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλε και η ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου στοιχείων για το κινεζικό εμπόριο, με τις εξαγωγές μάλιστα να καταγράφουν απρόσμενη άνοδο τον Ιούλιο, παρά τον παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, η γερμανική εταιρεία Thyssenkrupp ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 94 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, ενώ τα αποτελέσματα της Adidas ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με τα κέρδη να διαμορφώνονται στα 531 εκατ. ευρώ. Η Deutsche Telekom από την πλευρά της εμφάνισε αύξηση 7,1% στα κέρδη από βασικές δραστηριότητες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,1-0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v