Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Υψηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη. Ανοδικά τα futures της Wall Street

Διευρύνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου, καθώς ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε πως θέλει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών, ενώ η Κίνα κάνει κινήσεις για σταθεροποίηση του γουάν.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όρισε το επίσημο μέσο σημείο αναφοράς για το γουάν στο 6,9996 σήμερα Τετάρτη, λίγο χαμηλότερα του αναμενόμενου, δυο ημέρες αφότου η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε επισήμως την Κίνα ως χώρα που χειραγωγεί το νόμισμά της. Οι ΗΠΑ αντιτίθενται σε ένα αδύναμο γουάν, καθώς καθιστά φθηνότερες τις κινεζικές εξαγωγές, δίνοντας στα κινεζικά προϊόντα πλεονέκτημα τιμών.

Πίσω στην Ευρώπη, συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, με την γερμανική τράπεζα Commerzbank να ανακοινώνει καθαρά κέρδη 271 εκατ. ευρώ για το β’ τρίμηνο, ποσό υψηλότερο από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές. Επίσης, η Unicredit ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη του β’ τριμήνου, τα οποία ανήλθαν σε 1,85 δις. ευρώ, ωστόσο ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,96% στις 371 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,81% στις 7.230 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 1,3% στις 5.303 μονάδες και κατά 1,33% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.722 μονάδες..

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται από 0,4% έως 0,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v