Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δεν κράτησαν τα αρχικά κέρδη οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο παραμένει η σινοαμερικανική εμπορική διένεξη, ενώ η προσοχή στρέφεται και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το θετικό τους άνοιγμα, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην σινοαμερικανική εμπορική διένεξη αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 371 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,27% στις 7.234 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,3% στις 5.311 μονάδες, ο ισπανικός IBEX κατά 0,4% στις 8.722 μονάδες,  ο δείκτης DAX κινείται μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" στις 11.696 μονάδες, όπως και ο ιταλικός FTMIB στις 20.330 μονάδες.

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας αναμένεται να επαναληφθούν στην Ουάσινγκτον στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά την εφαρμογή των νέων δασμών 10% σε κινεζικές εισαγωγές 300 δις. δολαρίων, με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει την Παρασκευή σε δημοσιογράφους πως οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες ακόμα να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Σημειώνεται πως η Goldman Sachs, όπως αναφέρει το CNBC, εκτίμησε χθες πως οι φόβοι για μια ύφεση ως αποτέλεσμα του εμπορικού πολέμου αυξάνονται και δεν αναμένεται να υπάρξει σινοαμερικανική εμπορική συμφωνία πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Εν τω μεταξύ, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, βρίσκεται στο Λονδίνο από χθες, όπου αναμένεται να πιέσει τη Βρετανία να τηρήσει σκληρότερη στάση στα ζητήματα του Ιράν και της κινεζικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Huawei

Από το εταιρικό μέτωπο, η AMS ανακοίνωσε χθες πως υπέβαλλε προσφορά εξαγοράς της Osram Licht  προς 38,5 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, ενώ η Thomas Cook γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ομολογιούχους για μια "ένεση ρευστότητας" ύψους 150 εκατ. στερλινών.

Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,6%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v