Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση κατά 0,5% υψηλότερα

Oι ευρωπαϊκές μετοχές διέγραψαν τις αρχικές απώλειες και έκλεισαν με κέρδη την Τρίτη, καθώς η ανακοίνωση του Πεκίνου πως εξετάζει μέτρα για την τόνωση της κατανάλωσης ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση κατά 0,5% υψηλότερα, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,6% στις 11.703 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,67% στις 5.387 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE διολίσθησε 0,08% στις 7.089 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, το ιταλικό χρηματιστήριο πραγματοποίησε άλμα 1,5% στις 20.999 μονάδες, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX κινήθηκε 0,35% υψηλότερα στις 8.728 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, επιβεβαιώθηκε η προκαταρκτική εκτίμηση για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο κατά 0,1%.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν περισσότερο από τις εισαγωγές στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, το οποίο σημαίνει ότι το καθαρό εμπόριο αφαίρεσε 0,5 ποσοστιαίες μονάδες από τη συνολική οικονομική επέκταση.

Στο ταμπλό, η εισηγμένη στο Λονδίνο NMC Health κατέγραψε άλμα 7%. Κέρδη 5,6% σημείωσε η πετρελαϊκή Technipfmc.

Στον αντίποδα, η σουηδική Dometic Group βούτηξε 7,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v