Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για ανάπτυξη πίεσαν τις ευρωαγορές

Η περαιτέρω αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων επηρέασε αρνητικά το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Mε απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη καθώς η περαιτέρω αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων ενέτεινε τους φόβους ότι επίκειται ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε 6 μονάδες βάσης έναντι της απόδοσης του 2ετούς τίτλου, η μεγαλύτερη διαφορά από το 2007.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολίσθησε 0,2% στις 372,8 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε 0,25% χαμηλότερα στις 11.701 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωσε πτώση 0,34% στις 5.368 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 7.114 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από την πτώση της στερλίνας.

Το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε και από την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου ως τις 14 Οκτωβρίου, με στόχο να εμποδίσει τους βουλευτές να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Η κίνηση του Τζόνσον οδήγησε σε βουτιά 0,8% τη στερλίνα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία έδειξαν ότι το ηθικό των καταναλωτών παραμένει υψηλό παρά την ύφεση που κατέγραψε η γερμανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Thomas Cook βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση μετά τη συμφωνία διάσωσης από την κινεζική Fosun. Η μετοχή του ταξιδιωτικού κολοσσού έκλεισε με βουτιά 16,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v