Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αντιστροφή καμπύλης των ΗΠΑ ρίχνει τις ευρωαγορές

Το spread της απόδοσης του 10ετούς και του 2ετούς Treasury σε σημεία που δεν έχει φτάσει από το 2007. Πρόοδος στην Ιταλία μεταξύ M5S και PD για τον σχηματισμό συνασπισμού. Ενώνει δυνάμεις η αντιπολίτευση στη Βρετανία, για να αποφύγει άτακτο Brexit.

Η αντιστροφή καμπύλης των ΗΠΑ ρίχνει τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, αφότου η αντιστροφή της καμπύλης των αμερικανικών yields εμβάθυνε σε σημεία που δεν είχε φτάσει από το 2007, επαναφέροντας τους φόβους για επικείμενη ύφεση.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,3%, στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,4%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει κατά 0,2%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,1%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,2%.

Με τις αντιστροφές της καμπύλης αποδόσεων να προηγούνται περιόδους ύφεσης, η κίνηση έφερε sell off στη Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 100 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης, στο 1,48%, ενώ του 2ετούς, με πτώση κατά μισή μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 1,52%.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τη νευρικότητα στην αμερικανική αγορά.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, οι επενδυτές παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) και το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) έκαναν πρόοδο την Τρίτη όσον αφορά τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

«Η δουλειά μας συνεχίζεται με εποικοδομητικό τρόπο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο ηγέτης του PD στην Γερουσία Αντρέα Μαρκούτσι. «Έχουμε αναλύσει τα σημεία της βάσης ενός κοινού προγράμματος», πρόσθεσε η Πάολα ντι Μικέλι, αντιπρόεδρος του PD.

Την ίδια ώρα, τα βρετανικά κόμματα της αντιπολίτευσης ενημέρωσαν την Τρίτη ότι συμφώνησαν να συνεργαστούν για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, μέσω της θέσπισης νομοθεσίας ή της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. 

Θα προσπαθήσουν να περάσουν νόμο που θα υποχρεώνει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει παράταση, όσον αφορά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτρέποντας ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Caroline Lucas, μέλος του κοινοβουλίου με τους Πράσινους.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Thomas Cook Group ενημέρωσε την Τετάρτη ότι έχει συμφωνήσει τους βασικούς εμπορικούς όρους πακέτου διάσωσης με την Fosun Tourism, τις τράπεζες και την πλειοψηφία των ομολογιούχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v