Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  

Αρνείται ο Τραμπ ότι συμφώνησε να απομακρυνθούν οι δασμοί από τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων. Βουτιά 2,78% στο Χονγκ Κονγκ. Προσπάθεια Σάντσεθ να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία, μετά τις χθεσινές εκλογές.

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, καθώς είναι συγκρατημένη η αισιοδοξία για την πρόοδο στις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες. Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι έχει συμφωνήσει να απομακρυνθούν οι δασμοί σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.

Πτώση 2,78% κατέγραψε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Βίντεο που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει αστυνομικό που κάνει σύλληψη και όταν άλλος διαδηλωτής τον πλησιάζει βγάζει όπλο και τον πυροβολεί στο στήθος από μικρή απόσταση.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας και αρχηγός των Σοσιαλιστών (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε «όλα τα πολιτικά κόμματα» — πλην του ακροδεξιού Vox — να καταβάλουν προσπάθεια από σήμερα Δευτέρα για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, από τις οποίες προέκυψε ένα κοινοβούλιο με κατακερματισμένη την πολιτική ισχύ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το PSOE κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις χθεσινές εκλογές (120 από τις 350 έδρες), όμως δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία, ενώ σημαντικά κέρδη σημείωσαν τα δεξιά κόμματα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, σε υψηλό 8 ετών «σκαρφάλωσε» ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο, στην Κίνα.
Το άλμα (στο 3,8%) οφείλεται στην άνοδο των τιμών του χοιρινού, λόγω της θανατηφόρας επιδημίας της αφρικανικής πανώλης.

Υπό το παραπάνω οικονομικό και πολιτικό κλίμα, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,27%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,53%, στο Παρίσι ο CAC επίσης, κατά 0,1%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,45%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,51%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,25% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v